Els Mossos d'Esquadra detenen un jove a la Vall d'Aran per delicte contra la salut pública

Redacció | Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts un noi, de 19 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La detenció és el resultat d'una investigació oberta arran d'una sèrie d'informacions que apuntaven que un jove de Betren, al municipi de Vielha e Mijaran, vendria marihuana i medicaments a altres joves de la comarca.

Els investigadors van poder concretar que venia diferents tipus de fàrmacs i psicofàrmacs, principalment analgèsics i narcòtics, sense cap mena de control mèdic ni farmacèutic.

Davant aquests fets, aquest dimarts es va realitzar una entrada i perquisició al seu domicili. A l'escorcoll, a banda d'una bàscula de precisió i restes de material vegetal de marihuana, van localitzar 170 comprimits de 9 medicaments diferents, però tots de la mateixa naturalesa. També van localitzar una agenda, amb anotacions des de l'any passat, de vendes i compres d'aquestes medicines.

La investigació continua oberta per tal de determinar la procedència d'aquests medicaments, que sol es poden aconseguir per estricta prescripció mèdica.

El detingut va passar ahir davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vielha. L'autoritat judicial va decretar la llibertat amb càrrecs.