Esquerra registra la seva candidatura per Lleida a les eleccions del 14-F

Text: Redacció / Foto: Esquerra

Esquerra Republicana de Catalunya ja ha inscrit la seva candidatura a la circumscripció electoral de Lleida, de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14F de febrer. La formació republicana ha registrat formalment aquest dimecres la llista que encapçala Marta Vilalta, tan bon punt s'ha obert el termini determinat per la Llei Orgànica del Règim Electoral General per a fer-ho.

Aquesta candidatura manté els noms que ja es van anunciar després dels processos interns del passat més de desembre, de manera que de número 2 s’hi presenta l’actual conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya i exalcalde d'Agramunt, Bernat Solé, i el tercer lloc l'ocupa la tinent d'alcaldia a la Paeria de Lleida i candidata independent, Jordina Freixanet. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, a l'exili per l'1-O i el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, tanquen la candidatura republicana a les comarques de Ponent, el Pirineu, la Val d’Aran i el Solsonès.

La dels republicans és una candidatura que vol liderar i defensar Lleida en el dia a dia i a la seva gent de forma efectiva -i que ho farà més enllà de les campanyes electorals- com ho està fent ja des dels seus espais com des del Govern de la Generalitat, de la Diputació de Lleida i la Paeria i des de les actuals alcaldies republicanes.

Els candidats i les candidates d’Esquerra Republicana de Catalunya també destaquen el doble objectiu de país que marcarà la nova legislatura. Per una banda, minimitzar l’impacte de la pandèmia i la crisi de la Covid-19 i reforçar les institucions -també el Parlament- per impulsar mesures socials des del republicanisme que ajudin la ciutadania. I per l’altra banda i en clau nacional, reconstruir els consensos a l’independentisme a través de la via àmplia i avançar cap a la República Catalana.

Alhora que a la demarcació de Lleida, Esquerra Republicana de Catalunya, també ha presentat avui les seves llistes electorals a les circumscripcions electorals de Barcelona, Girona i Tarragona encapçalades, respectivament pel coordinador nacional, vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat,  Pere Aragonés, l’actual consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà i la vicesecretària general de les Dones de la formació i diputada al Parlament de Catalunya, Raquel Sans.