Junts aconsegueix a Lleida 10 vegades més avals dels necessaris per poder presentar-se a les eleccions del 14-F

Text: Redacció / Foto: Junts

Junts per Catalunya ha multiplicat per més de 10 el nombre d’avals necessaris al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran per poder-se presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya el pròxim 14 de febrer. En concret, les comarques de la plana i del Pirineu de Lleida han reunit 3.336 avals, que suposen més de l’1% del cens electoral, mentre que les signatures necessàries per poder concórrer als comicis havien de sumar el 0,1% del cens. A escala nacional, s’han recollit més de 52.000 avals, tot i necessitar-ne menys de 6.000 arreu del país.

El cap de llista, Ramon Tremosa, ha agraït a les més de 3.300 persones que han avalat la candidatura el seu suport perquè la formació pugui concórrer a les eleccions, coincidint amb la presentació de la candidatura al Jutjat de Lleida aquest dimecres. Tremosa ha explicat que el nombre d’avals que s’han aconseguit és “molt superior al que esperàvem” tenint en compte les dates festives i la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia. Aquesta bona resposta demostra, per a Tremosa, “fins a quin punt estem preparats i amb una mobilització molt alta de cara a les eleccions”.

Una candidatura amb equilibri territorial i diversitat sectorial

Junts per Catalunya ha donat a conèixer aquest dimecres els 25 noms que formen la candidatura al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran per a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer, encapçalada pel conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. Es tracta d’una llista completament renovada en què bona part dels integrants s’estrenen en una candidatura al Parlament de Catalunya, que compta amb una àmplia representació de tot el territori de la plana i el Pirineu de Lleida i una gran diversitat sectorial entre els seus integrants.

Les persones que formen part de la candidatura es troben repartides per les diferents comarques de les terres de Ponent i del Pirineu de Lleida. És el cas del número 3 de la llista, Jordi Fàbrega, que és alcalde de la Seu d’Urgell i representa el territori de l’Alt Urgell; la número 4, Anna Feliu, que és alcaldessa de l’Albi i representa les Garrigues, o el número 5, Joan Carles Garcia, que és alcalde d’Alfarràs i, per tant, serà el candidat del Segrià. A banda de comptar amb la presència d’alcaldes, regidors i càrrecs electes del món municipal, la llista també compta amb una gran diversitat de professions entre els seus membres, entre els quals hi ha professionals de la medicina, l’arquitectura, la pagesia, la docència, l’advocacia o de la fotografia, entre altres àmbits.

Els candidats i candidates de la llista tenen una edat compresa entre els 27 i els 64 anys, essent l’advocat Marc Solanes, número 9 de la llista, el candidat més jove, tot i que amb gran experiència política. Per la seva banda, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, en una posició honorífica a la llista, serà el candidat de més edat. En general, la mitjana d’edat de tots els membres de la llista es troba en 51 anys.

Les novetats a la llista

Entre les novetats que la formació ha donat a conèixer aquest dimecres hi destaca la presència de la membre de l’executiva nacional de Junts, Violant Cervera, i l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, que concorreran com a números 14 i 15 de la llista, respectivament, considerades posicions simbòliques. Així mateix, també s’han donat a conèixer els noms de les 10 persones que ocuparan els llocs suplents, i entre els quals figuren el regidor d’Oliana i coordinador de la vegueria de Junts a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez; l’alcalde de Granyena de les Garrigues i membre del JARC, Sisco Esquerda; el regidor i exPaer en Cap de l’Ajuntament de Cervera i membre d’UP, Ramon Augé; l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, i la diputada i expresidenta de la Diputació de Lleida, regidora i exalcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, entre altres personalitats destacades del territori.

Llista i suplents de Junts a Lleida, Pirineu i Aran

 1. Ramon Tremosa i Balcells (Ribagorça i Pla d’Urgell). Professor d’Economia a la UB des de 1992. Diputat al Parlament Europeu de 2009 a 2019. Conseller d’Empresa i Coneixement des de setembre de 2020.
 2. Cristina Casol Segués (Urgell). Arquitecta i funcionària de carrera de la Generalitat de Catalunya. Cap del Servei d’habitatge de Lleida de l’AHC del Departament de TES.
 3. Jordi Fàbrega i Sabaté (Alt Urgell). Metge pediatre. Ha estat Director Assistencial de Pediatria dels Pirineus, SCCLP i de la Fundació Sant Hospital. Alcalde de la Seu d’Urgell.
 4. Anna Feliu i Moragues (Garrigues). Llicenciada en Traducció i Interpretació amb un postgrau en pedagogia. Professora. Directora dels serveis territorials de la presidència a Lleida. Alcaldessa de L’Albi.
 5. Joan Carles Garcia i Guillamon (Segrià). Llicenciat en Dret i Criminòleg Superior per la UB. Treballador públic i alcalde d'Alfarràs.
 6. Jeannine Abella i Chica (Pallars Jussà). Advocada amb despatx professional al Pallars Jussà.
 7. Jaume Ars Bosch (Segarra). Mestre pedagog per la UB, postgrau en Direcció Educativa. Director de centres educatius des del 1994. Alcalde de Guissona i Conseller del Consell Comarcal de la Segarra.
 8. Imma Gallardo Barceló (Pallars Sobirà). Tècnica superior en Educació Infantil i Educadora Social. Regidora a l’Ajuntament de Sort des de l’any 2007. Consellera al Consell Comarcal del Pallars Sobirà des del 2019. Diputada al Parlament 2017-2020.
 9. Marc Solanes i Roca (Noguera). Advocat en exercici. Màster universitari en Dret Constitucional.
 10. Montserrat Meseguer Muñoz (Pla d’Urgell). Llicenciada en Geografia i Història i mestra de català. Alcaldessa del Palau d'Anglesola 2009-2019. Directora dels SSTT d'Interior des del 2015.
 11. Jordi Vicenç Pou i Jové (Segrià). Fotògraf. Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Lleida.
 12. Marta Vizcarro i Boix (Solsonès). Llicenciada en Humanitats i professora d'Ensenyament Secundari a l'Institut de Sant Vicenç de Castellet.
 13. Josep Lluís Farrero Moyes (Alta Ribagorça). Empresari turístic i tècnic electricista. President Consell Comarcal Alta Ribagorça 2015-2019 i regidor a l'Ajuntament de la Vall de Boí.
 14. Violant Cervera Gòdia (Segrià). Llicenciada en filologia hispànica i tècnic superior en estudis i informació de la diputació de Lleida. Directora General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat 2011-2012 i Diputada al Parlament 2012-2017.
 15. Enric Mir Pifarré (Les Garrigues). Diplomat en Ciències Polítiques i en Peritatge Comptable. Empresari i alcalde de les Borges Blanques. Diputat provincial 2015-2019. Vicepresident primer del Consell Comarcal les Garrigues des del 2019.

Suplents

 1. Joaquim Delgado Berengué (Pallars Jussà). Advocat en exercici des del 1991, amb despatx professional a Tremp.
 2. Judit Flix Guiu (Segrià). Llicenciada en Filologia catalana. Funcionària del cos de Professors d'Educació Secundària. Professora d'Ensenyament secundari.
 3. Sisco Esquerda Tamarit (Les Garrigues). Tècnic en explotacions agropecuàries. Alcalde de Granyena de les Garrigues des de 2013 i president de la Mancomunitat d'aigües de les Garrigues des de 2019.
 4. Anna Montané Mill (Cerdanya). Mestra de primària, diplomada per la UB.
 5. Ramon Augé Gené (Segarra). Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia. Pagès, enginyer agrònom i responsable d'assegurances agràries de la Unió de Pagesos. Paer en Cap de Cervera 2019-2020.
 6. Elena Llauradó Pomar (Les Garrigues). Empresària de productes de proximitat i alcaldessa de la Granadella.
 7. Joan Buchaca Arfelís (Segrià). Enginyer Agrònom. Funcionari de carrera, tècnic superior de promoció econòmica. Entre 2015 i 2019, Director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.
 8. Josep Jaume Solsona Batlle (Segrià). Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Membre del cos docent del Departament d'Ensenyament. Alcalde (2017-2019) i regidor a l'Ajuntament de Puigverd de Lleida.
 9. Ricard Pérez Llordés (Alt Urgell). Tècnic especialista del Departament de Justícia.
 10. Rosa Maria Perelló Escoda (Urgell). Comptable i assessora fiscal. Alcaldessa de Tàrrega del 2011 al 2019, actualment regidora i Diputada Provincial.