La Val d'Aran acollirà al març un acte d'homenatge a Pau Donés

Foto: Cartell de l'esdeveniment cedit pel Conselh Generau d'Aran.

La Val d'Aran acollirà el pròxim 26 de març l'acte El Valle Grita com a homenatge a la trajectòria artística i humana del cantant i compositor Pau Donés, que va morir el 2020, i que tenia un estret vincle amb l'Aran, ja que era de la Ribagorça.

Consistirà en l'enregistrament d'un videoclip de la cançó Grita al pla de Beret i es pretén reunir a tothom que hi vulgui participar (músics i admiradors de l'artista) per interpretar de manera col·lectiva una de les seves cançons més significatives. El promotor de la idea és el músic de Zamora Mario Carnero i ja s'han començat a fer els primers assajos amb l'Orquestra Simfònica de l'Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà, que hi col·labora.

Carnero és apassionat de la Val d'Aran i les seves muntanyes i ha explicat que es tracta d'un homenatge obert a tot el que hi vulgui participar. El músic de Zamora vol que "les veus i instruments musicals ressonin a les muntanyes que Pau tant estimava, i que siguin testimonis d'un acte únic en el seu record".

Donés va ser i continua sent una persona molt estimada i admirada a la Val d'Aran, lloc amb el qual sempre va tenir una connexió única i especial. Música, art, amistat i naturalesa s'uniran per sempre en aquest paisatge, ja que l'esdeveniment serà registrat en el videoclip perquè el món vegi com "El Valle Grita".

Per poder participar en aquest acte d'homenatge a Pau Donés cal inscriure's de manera gratuïta en la web de l'esdeveniment on es pot trobar la base musical que s'utilitzarà com a referència perquè els músics i cantants assistents puguin fer la seva interpretació.

Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració del Conselh Generau d'Aran, l'Ajuntament de Naut Aran, l'estació d'esquí Baqueira Beret i de l'Orquestra Simfònica de l'Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà.