Lleida té més de 300 casos actius per Covid en vuit residències

Text: Redacció / Foto: Laia Pedrós

La demarcació de Lleida té més de 300 casos actius en vuit residències amb brots de coronavirus, 5 a la Regió Sanitària de Lleida i 3 a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

El geriàtric que acumula més positius és el de Bellvís amb 88 casos (68 residents i 22 treballadors) seguit de la Llar Sant Josep de la Seu d’Urgell amb 64 positius (53 usuaris i 11 treballadors). En tercera i quarta posició empaten les residències Sant Domènec de Balaguer i Mare Marcel·lina de Verdú amb 42 casos. Al geriàtric de la capital de la Noguera hi ha 33 residents i 9 empleats positius i al de Verdú, 31 residents i 11 treballadors. El geriàtric La Teva Llar de Lleida té 38 casos actius: 29 residents i 9 treballadors, mentre que la residència Serafí Casanovas de Sort en té 16, 13 usuaris i 3 empleats, i la residència Castrillón de Lleida, 11 (10 residents i 1 treballador). Finalment, el geriàtric de Bellver de Cerdanya ja només té un resident positiu.

Destacar que d’aquestes vuit residències, tres estan catalogades com a grogues, fet els positius estan a punt d’acabar l’aïllament i la situació podria canviar substancialment en els pròxims dies. Són els geriàtrics de Verdú, Castrillón i La Teva Llar. Dues d’aquestes (Verdú i La Teva Llar) van ser, juntament amb la de Bellver, intervingudes per la conselleria de Salut per afrontar els brots.