Meritxell Serret substitueix Bernat Solé com a número 2 a la llista d'Esquerra per Lleida

Text: Redacció / Foto: Esquerra

Meritxell Serret i Aleu, exiliada política a Brussel·les i actualment delegada de la Generalitat davant la UE, serà la candidata número dos d’Esquerra Republicana a la circumscripció de Lleida, en substitució del conseller d’Exteriors Bernat Solé, que ahir va ser inhabilitat pel TSJC per la seva participació com alcalde a l’1-O.

Esquerra Republicana denuncia aquestes interferències de la justícia espanyola cap al procés electoral i cap a la candidatura però reitera que "la repressió no ens atura ni ens bloqueja, al contrari, ens referma en el compromís de lluita per la República Catalana encara més". En aquesta línia, els republicans posicionen l’exconsellera d’Agricultura i víctima també de la repressió de l’estat com a número dos. "La repressió no ens atura, ens esperona", afirma el partit.

Segons Esquerra, "Solé és el primer alcalde condemnat per l’organització i participació en el referèndum de l’1-O i no hi ha millor manera de combatre-ho que amb el vot a la llista d’Esquerra Republicana i especialment a una altra represaliada per l’1-O, com és Meritxell Serret. L’estat vol utilitzar la repressió per apartar una generació sencera de dirigents polítics que són els que han portat més lluny el país en l’objectiu de la independència, però no podran fer-ho perquè el seu actiu polític és imprescindible per seguir avançant i no hi renunciarem. Si no volen 1-O, tindran més 1-O".

En un comunicat, el partit afirma que "Serret és qui millor pot representar els valors republicans però també al propi Bernat Solé. Els dos han estat i son membres del Govern de la Generalitat, responsables de l’àmbit internacional i represaliats en aquesta causa general de l’estat contra l’independentisme".

Amb Serret de número 2, la d'Esquerra Republicana per Lleida serà l'única candidatura que situa tres dones al capdavant de la llista. La tinent d'alcaldia de la Paeria, Jordina Freixanet, ocupa la tercera posició, i Antoni Flores, la quarta. Per mantenir la llista cremallera als primers llocs, Engelbert Montalà finalment anirà de 5 mentre que Montserrat Fornells serà la número 6.

Miquel Pueyo, el paer en cap de Lleida, tancarà la llista en el número 15, el lloc que fins ara ocupava la Meritxell Serret. Aquest matí ERC ha entrat la modificació de la llista davant de la Junta Electoral.

Meritxell Serret i Aleu

Meritxell Serret va néixer el 19 de juny de 1975 a Vallfogona de Balaguer, Lleida. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i també ha fet un postgrau en Direcció General d’Empreses a la Universitat Oberta de Catalunya.

Entre 2016 i 2017 va ser consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Va ser destituïda del càrrec pel govern espanyol amb l'aplicació de l'article 155 i es va veure obligada a exiliar-se a Bèlgica. Des del mes de juny de 2018 és la delegada del Govern de Catalunya a Brussel·les.

Serret va encapçalar la llista d’Esquerra Republicana a la demarcació de Lleida a les darreres eleccions al Parlament amb Bernat Solé com a número dos.

Llista definitiva d’ERC a Lleida:

1. Marta Vilalta i Torres

2. Meritxell Serret i Aleu

3. Jordina Freixanet i Pardo

4. Antoni Flores i Ardiaca

5. Engelbert Montalà i Pla

6. Montserrat Fornells i Solé

7. Neus Ramonet i Sucarrat

8. Sara Alarcon i Postils

9. Francesc Pena i Mestre

10. Hug de la Rosa i Ruperto

11. Maria Elisa Farré i Torra

12. Sara Domenjó i Carull

13. Mercè Rubió i Carré

14. Josep Esquerda i Aldomà

15. Miquel Pueyo i Paris

S1. Maria Magdalena Barbero i Mora

S2. Jordi Peiró i Pifarré

S3. Sandra Marco i Casals

S4. Omar Noumri i Coca

S5. Gràcia Auró

S6. Roger Joan Palacín

S7. Ana Maria Ollé

S8. Josep Maria Tarragó

S9. Gemma Espigares i Tribó