Noves pautes per a garantir la seguretat dels visitants a Aigüestortes aquest estiu

Text: Redacció / Foto: Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha editat nou material informatiu per a facilitar unes pautes a les persones visitants que vulguin gaudir d’aquest espai natural protegit aquest estiu amb seguretat, arran de les limitacions provocades per la pandèmia de la Covid-19. Així, ha publicat al web del parc un document de preguntes freqüents amb l’objectiu de donar resposta als possibles dubtes.

Per evitar sorpreses, el parc recomana planificar bé la visita amb antelació. També trucar o contactar a través de correu electrònic ([email protected]) a les Cases del Parc i centres d’informació per a informar-se dels diferents itineraris i possibilitats de visita. D’aquesta manera es pretén evitar col·lapses i massificacions tant en el servei d’informació presencial com en els equipaments, principalment aparcaments i vies d’accés.

Les característiques d’aquesta àrea de muntanya on s’ubica el Parc Nacional d‘Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb una orografia complexa, fan que les vies de comunicació existents puguin provocar retencions o congestions.

El parc recorda que els seus aparcaments estan operatius al 100%, tot i que les places són limitades i els accessos amb vehicle particular es tanquen quan se supera l’aforament màxim permès. En aquest cas, la recomanació és accedir aviat  als aparcaments i si un dia la visita no és possible aplaçar-la per al dia següent, gaudint de les alternatives d’altres zones properes.

A més, recorda que les esperes en el servei de transport públic d’accés al parc, son pràcticament inexistents si s’accedeix durant les primeres hores de servei. A més, el servei de taxis d’Espot ofereix bitllets online (https://www.taxisespot.es/).

En cas de realitzar travesses de muntanya o voler pernoctar a l’interior del parc i la zona perifèrica de protecció, cal recordar que l’acampada i el bivac no estan permesos i s’ha de pernoctar en alguns dels refugis guardats. Degut a la situació de la COVID-19, les places estan limitades al 50%, per tant ara més que mai és molt important reservar amb antelació.

Pernoctar en els vehicles als aparcaments del parc no està permès. Així, el parc recomana fer ús de les àrees habilitades als diferents municipis de l’entorn seguint la normativa vigent per a autocaravanes i vehicles similars.