Troben mort l'os Cachou a Les

Text: Redacció / Foto: Conselh Generau d'Aran

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han trobat el cadàver de l'os Cachou aquest dijous a Les, concretament a la zona de Soberpera.

Feia dies que el senyal de GPS que transmitia l'animal des del seu collar, el situava al mateix indret, i això els va fer sospitar que hi havia alguna anomalia en els seus moviments. Fins al lloc s'hi ha desplaçat una patrulla que ha trobat el cadàver de l'animal en un indret molt abrupte i de difícil accés. Amb la col·laboració dels Agents Rurals de la Generalitat, han retirat el cos de la zona i ha estat traslladat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Allí el Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge realitzarà la necròpsia del cadàver.

L'os Cachou, de sis anys, va prendre protagonisme la passada tardor quan va protagonitzar diversos atacs a bestiar equí.  Arran d'això, se li van aplicar mesures de condicionament aversiu.

Feia un mes i mig que Cachou havia abandonat la cova d'hibernació, i s'havia mogut per Mijaran, França i el Baish Aran.

En un comunicat, l'entitat Ipcena ha exigit al Consell General d'Aran i a la Generalitat de Catalunya transparència en la investigació de les causes i circumstàncies que haurien provocat la mort de l'animal, que de moment es desconeixen.