Opinió

Ja n'hi ha prou!

ERC Cervera diem prou a aquesta persecució acusatòria, fent d’oposició de l’oposició, en lloc de centrar els seus esforços en governar la nostra ciutat

El mandat de l’actual Paer en Cap s’ha caracteritzat, des del seu inici, per una constant desqualificació de l’anterior equip de govern, liderat per ERC amb coalició amb Junts i CUP.

De forma mal intencionada llença acusacions inconcretes i falses amb insinuacions, de mala gestió i deixant entreveure malversació.

Tot el que diu és fals. Veiem al darrera una voluntat d’amagar la seva escassa capacitat de gestió de l’administració municipal, el seu lideratge autoritari i la manca d’empatia amb la ciutadania i les seves entitats.

ERC Cervera diem prou a aquesta persecució acusatòria, fent d’oposició de l’oposició, en lloc de centrar els seus esforços en governar la nostra ciutat.

Tot i això, mentre mantingui aquest assetjament contra ERC, nosaltres continuarem desfent i esclarint totes les seves declaracions mancades de veracitat.

El passat dilluns va emetre, des de les xarxes públiques de la Paeria, comunicat en el qual demanava disculpes a la ciutadania per les decisions polítiques preses per l’anterior consistori que han provocat que a l’exercici 2023 l’Empresa d’Aigües de Cervera entrés en pèrdues, sense explicar el valor de les pèrdues, ni quines havien estat aquestes decisions per la quals demana perdó. Ens toca a nosaltres explicar-ho:

Les pèrdues son de 16.000 euros, dins un volum de negoci de 1.590.000 euros i en una empresa que té un actiu de 2.693.000 d’euros. Unes pèrdues del tot assumibles.

S’hi ha arribat perquè el Consell d’Administració de 10 de febrer de 2023 es va aprovar, per unanimitat, un pressupost pel 2023 amb benefici 0 i sense fons de reposició, amb la voluntat de no apujar la tarifa de l’aigua als usuaris, els qual ja estaven prou castigats pels increments del preu de l’energia (electricitat i gas). Aquesta proposta va ser impulsada per la Paeria, que té el 51% de l’empresa, i va ser acceptada per la part privada de l’empresa, que té el 49%. Cal agrair la predisposició d’aquesta a renunciar a tenir beneficis l’exercici 2023.

D’aquell Consell d’Administració en formaven part 2 paers d’ERC, 1 de Junts, 1 de CUP i 1 del PSC (sí, del PSC), a més 5 membres de l’empresa privada.

No pensem demanar disculpes per no haver pujat la factura de l’aigua als usuaris, tot i què això hagi suposat renunciar als beneficis empresarials i, per circumstàncies dels moments actuals, hagi comportat una pèrdua gens preocupant. I considerem que és una malèvola i premeditada falta de respecte i insult a la intel·ligència de la ciutadania que l’actual Paer en Cap demani disculpes.

Senyor Paer en Cap, governi que és la seva feina, que molta en té, i deixi de fer d’oposició de l’oposició.