Opinió

Reivindiquem la màgia de la vida, reivindiquem la diversitat

Cal tenir molt clar que els drets de les persones LGTBIQ+ són Drets Humans que tota la població està obligada a respectar

El 28 de juny es commemora la revolta d’Stonewall, on la població LGTBIQ+ de Nova York va sortir al carrer pacíficament per demanar la plena igualtat de drets i lluitar contra la discriminació. Aquests fets van marcar un abans i un després en la defensa del col·lectiu. Però la discriminació, després de 54 anys, per desgràcia es manté en tot el món. Malauradament, a la nostra societat encara vivim situacions discriminatòries cada dia.

Cal tenir molt clar que els drets de les persones LGTBIQ+ són Drets Humans que tota la població està obligada a respectar.

Per tal de garantir aquests drets, cal que des de les diferents institucions i governs cal fer polítiques d’igualtat fermes per contrarestar els grups d’extrema dreta i seguir avançant cap a una societat més justa, més equitativa i lliure de qualsevol expressió d’odi.

Totes les lluites han fer de Catalunya un país pioner en la lluita a favor de la justícia i dels drets humans. I des d’Esquerra Republicana continuarem treballant perquè així sigui. Per això, el passat mes d’abril, la Comissió Europea va distingir el Govern de la Generalitat amb el Premi Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat per les seves polítiques pioneres en la defensa dels drets LGTBIQ+. El guardó reconeix especialment la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (Xarxa SAI), un servei que compta amb 114 serveis arreu de Catalunya.

El dimarts 20 de juny el Govern també va aprovar la declaració institucional del Dia internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGTBIQ+. Aquesta declaració reivindica el dret de totes les persones a poder viure la seva identitat en els diferents etapes de la vida sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències.

Cal seguir treballant perquè la nostra societat esdevingui un espai comunitari fonamentada en els pilars de la diversitat, la igualtat i la convivència.

Cal treballar per la inclusió i per la igualtat de les persones dins de la societat, siguin com siguin, pensin compensin i estimin com estimin. per fer-ho, cal introduir la perspectiva LGTBIQ+ des de tots els àmbits: a la família, a l’escola, a la universitat, a la feina,... només així aconseguirem la màxima sensibilització i conscienciació per acceptar les diferencies i la diversitat de les persones.

Cal posar fi a la discriminació i la vulneració dels drets. Cal que els nostres fills i filles puguin viure en un món on puguin ser qui realment volen ser, lliures de prejudicis i que puguin estimar a qui vulguin i com vulguin amb orgull i respecte, perquè l’amor sempre guanya!

La diversitat es la màgia. Reivindiquem-la!