Opinió

Fem història per seguir endavant!

I aquí, a casa nostra, Lleida, Pirineu i l’Aran ha dit NO a la dreta. Lleida ha dit NO a retrocedir en drets i ha fet més, molt més difícil un possible govern el PP i Vox

El passat diumenge, 23 de juliol, tots i totes hem tingut una nova oportunitat d’expressar amb el nostre vot el país que volem per als propers 4 anys. Després de la decisió, valenta i decidida, del President Pedro Sánchez, d’avançar les eleccions per tal que els ciutadans i ciutadanes diguéssim la nostra, ha quedat clar (diria més, meridianament clar) que l’elecció ha estat seguir amb el progrés i els avenços endegats aquests darrers anys.

I aquí, a casa nostra, Lleida, Pirineu i l’Aran ha dit NO a la dreta. Lleida ha dit NO a retrocedir en drets i ha fet més, molt més difícil un possible govern el PP i Vox.

A Espanya, la ciutadania ha dit alt i clar que vol, que necessita seguir amb un govern de progrés. POSE i Sumar han assolit quasi 11 milions de vots, una xifra prou contundent com per no donar-li l’esquena. Ara, caldrà que totes les formacions es posicionin des de la responsabilitat i la mirada ampla. L’opció, si realment som demòcrates i volem donar compliment al mandat de la majoria, només pot ser revalidar el govern de progrés que encapçala Pedro Sánchez.

També els lleidatans i lleidatanes hem avalat clarament el govern presidit per Pedro Sánchez, que ha aconseguit més de 68.000 vots (53.860 al PSC i 14.407 a Sumar).

El Partit Socialista hem fet un resultat històric, que no aconseguíem des de 2018, a tot el territori, amb el que recuperem el segon diputat socialista i, per primer cop aconseguim el tres senadors socialistes per la nostra demarcació

Per tot plegat, sobretot, vull expressar el meu agraïment més sincer. Sóc conscient que hem rebut vot prestat de persones que potser no ens havien votat mai o que en algun moment s’havien desil·lusionat. Per això, recuperar aquesta confiança i il·lusió ens dóna més força i més responsabilitat a l’hora de defensar els interessos de Lleida, el Pirineu i l’Aran, com he fet fins ara i amb més contundència si cap.

Som més els i les que a Lleida, Catalunya i Espanya hem dit alt i clar que no volem ni una passa enrere en drets i llibertats, que no es pot derogar tot allò que hem aconseguit per a la nostra gent gran, pels treballadors i treballadores, pels i les estudiants, per la nostra sanitat, educació, i igualtat.

Hi ha moltes raons per seguir avançant, tantes com cada un dels 53.860 vots a Lleida, els 1.213.006 vots a Catalunya i els 7.760.970 vots socialistes a Espanya. Per tots ells, endavant i gràcies!