Opinió

Política útil per posar els ajuntaments en marxa!

Aquests comicis són l’inici d’un canvi per fer arribar arreu el projecte progressista que ha de fer del nostre territori un lloc amb més oportunitats i millor qualitat de vida per totes i cadascuna de les persones i famílies que hi viuen

El passat 28 de maig es posava punt i final a quinze dies intensos de campanya d’unes eleccions municipals que han suposat la consolidació del canvi a Lleida, Pirineu i Aran i a tot Catalunya. Aquests comicis són l’inici d’un canvi per fer arribar arreu el projecte progressista que ha de fer del nostre territori un lloc amb més oportunitats i millor qualitat de vida per totes i cadascuna de les persones i famílies que hi viuen.

En aquestes eleccions, s’ha imposat la política útil, la que busca resoldre els problemes reals de la gent, la que defensa el territori per sobre de la política de fronts i de confrontació.

A pràcticament totes les comarques, les candidatures socialistes i de progrés han obtingut uns molt bons resultats; hem augmentat un 35% el nombre de vots i un 70% el nombre de regidors al nostre territori.

El PSC, ho diem clar i contundent, ha guanyat, aquestes eleccions municipals a Catalunya. Amb 712.992 vots som la força més votada. A les nostres comarques, també hem fet un salt quantitatiu i qualitatiu molt important, amb més candidatures, més alcaldies i més regidores que fa quatre anys, arribant als 30.977 vots. I a la capital, a la ciutat de Lleida, hem donat un tomb de 180 graus als resultats de 2019, arribem als 12.979 vots, sent la força més votada, i amb 9 regidors recuperem l’alcaldia de la Paeria.

Aquestes xifres i fites van més enllà de les dades. Són el resultat d’una tasca conscient, exhaustiva i il·lusionant no només en els dies de la campanya electoral, sinó dels darrers quatre anys, tant des dels governs municipals, com des dels grups a l’oposició. Lleida, Tremp, Cervera, Balaguer, La Seu d’Urgell, Vilaller, Torre-serona, Vielha, Montoliu de Lleida, Menàrguens...., i un llarg etcètera de ciutats i pobles en els que o bé tindrem l’alcaldia o bé hi serem decisius per fer a cada un d’ells les polítiques de progrés i avenç avui, més que mai, molt necessàries.

I en aquest context, quan encara analitzem el detall dels resultats de les eleccions municipals, el President Pedro Sánchez ha convocat eleccions generals pel proper 23 de juliol. Una decisió valenta que obre la porta, un cop més, a que la ciutadania prengui veu i vot per decidir, fermament, si volem mantenir un govern progressista al Govern d'Espanya, que eviti l'entrada de la dreta i ultra-dreta de la mà de PP i VOX, el que suposaria, de ben segur, unes conseqüències desastroses pel conjunt del país.

Els homes i dones progressistes ho tenim clar. Només el vot socialista i d’esquerres garantirà seguir endavant amb les polítiques i les fites assolides en els darrers anys.