Opinió

A cent dies de cogovernança

Benvolgudes i benvolguts lectors que em llegiu, avui fa cent dies que vàrem entrar al govern de l'Ajuntament de Mollerussa. Després d'aquella data el nostre únic objectiu és la millora i el bon servei per la ciutat que estimem i a la que representem amb orgull. Hem entrat al govern de la ciutat per millorar tot allò que intuíem i   que ara sabem i coneixem de primera mà

Benvolgudes i benvolguts lectors que em llegiu, avui fa cent dies que vàrem entrar al govern de l'Ajuntament de Mollerussa. Després d'aquella data el nostre únic objectiu és la millora i el bon servei per la ciutat que estimem i a la que representem amb orgull. Hem entrat al govern de la ciutat per millorar tot allò que intuíem i   que ara sabem i coneixem de primera mà. 

Ha estat el compromís amb les famílies de Mollerussa el que ens ha impulsat a fer aquest pas, ja que Junts volem ser una part activa de la solució per la capital del Pla d’Urgell, volem conèixer de primera mà quina és la realitat exacta de l’Ajuntament per dins per poder fer propostes de valor. Entenem que és més constructiu millorar les coses des de dins que criticar-les des de fora, i estem decidits a sumar esforços per al benefici de tots. Saber que l'actual alcalde, el Sr. Marc Solsona, no tornaria a concórrer en uns comicis municipals, també ens va esperonar, ja que és sens dubte una oportunitat per dur a terme aquest canvi tan anhelat per tothom i començar a preparar el futur de Mollerussa. Els i les de Junts som gent d'acció, de treball ingent i efectiu, i per demostrar-ho calia entrar a govern. Per tot plegat, estem compromesos a treballar des d'avui mateix per millorar la nostra ciutat des de dins cap a un camí de progrés continuat. 

Tenim clar que a la política cal explicar les coses amb rigor i dir sempre la veritat. No s’hi val a dir veritats a mitges o només les que ens interessen. Massa sovint passa això i les persones, els nostres votants i els que no ho són, mereixen saber i conèixer què passa, perquè passa i amb qui passa. Només els protagonistes de les negociacions sabem com van ser aquells quinze dies de juny abans del ple d'entrada a la corporació nova. I només els protagonistes d’aquelles dues setmanes sabem les coses que s'han dit, les que han estat veritats a mitges, i les veritats per conveniència. 

Vàrem estar dialogant amb ERC i la CUP fins al mateix matí de la presa de possessió, i lamentem que no se’ns digués la veritat. A l’hora de tirar endavant, no estaven disposats a impulsar un canvi real a Mollerussa. Després de reposar les coses i valorar-ne la successió, vam decidir d'entrar al govern de l'ajuntament i us ho expliquem en vuit punts: 

  1. Compromís amb Mollerussa: Volem demostrar un fort compromís amb la ciutat. Vàrem entrar al món de la política municipal per l'estabilitat i el progrés social, per millorar la vida de totes i tots els ciutadans i ciutadanes  de Mollerussa.
  2. Desbloqueig del consistori: L'acord permet desbloquejar la governabilitat a l'Ajuntament de la nostra ciutat i assegura la continuïtat dels serveis a la ciutadania i el pagament als proveïdors.
  3. Il·lusió i frescor al consistori: Volem aportar un estil diferent, per intentar servir la ciutat, ja que som aquí per tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat.
  4. Amb voluntat de servei: Volem contribuir amb dedicació per a adquirir nous coneixements i així cada dia poder servir millor la nostra ciutadania.
  5. Diversitat de responsabilitats: Tenim la responsabilitat i prestem serveis diversos. Els regidors de Junts que hem entrat al govern de la nostra ciutat servim a Ensenyament, Turisme, Igualtat, Participació, Ciutadania, Noves tecnologies, Obra nova, Sostenibilitat i Transició energètica.
  6. Compatibilitat: Raül Aguilar, líder de Junts, compatibilitzarà les seves responsabilitats a l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell amb les tasques docents.
  7. Sinergies positives: Junts per Mollerussa expressa la seva confiança per establir sinergies positives amb Mollerussa Primer amb l'objectiu de buscar una transformació significativa pel benefici de la ciutat.
  8. Millora continuada: Els membres de Junts per Mollerussa ens comprometem a ser una força de canvi, a treballar incansablement en benefici de la ciutadania, entitats, comerços i empreses amb l'objectiu de posar Mollerussa al lloc que es mereix.

Acabo, i ho faig dient-vos que som aquí per vosaltres amb molta il·lusió i poder demostrar-vos que Mollerussa i els seus ciutadans són el que realment ens importa. Gràcies per llegir-me.