Opinió

Per uns municipis veritablement feministes: teixim una xarxa de sororitat

Cada municipi té les seves particularitats i desafiaments, i és important copsar aquestes inquietuds per desenvolupar estratègies efectives. Hem de crear un espai on puguem compartir idees i experiències d’arreu, aprenent les unes de les altres i enfortint-nos mútuament.

El 8 de març commemorem el Dia Internacional de la Dona, una data que no només reivindica les lluites passades, sinó que també serveix com a recordatori de la feina que encara queda per fer. Feina que només serem capaces de fer sumant esforços entre totes les administracions i la ciutadania, amb la finalitat d’aconseguir uns municipis veritablement feministes i arribar a la plena igualtat de drets per a totes les persones arreu de la demarcació.

És temps de parlar de nosaltres i del nostre territori, d’entendre les qüestions específiques que afecten les dones en diferents àmbits locals. Cada municipi té les seves particularitats i desafiaments, i és important copsar aquestes inquietuds per desenvolupar estratègies efectives. Hem de crear un espai on puguem compartir idees i experiències d’arreu, aprenent les unes de les altres i enfortint-nos mútuament.

Des de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida hem treballat des del primer moment per incorporar el feminisme als ajuntaments i ens locals del territori. I ho hem fet mitjançant recursos econòmics i tècnics, així com proporcionant als governs locals les eines necessàries per implementar polítiques d’igualtat. Aquest suport és clau per assegurar que la igualtat de gènere no sigui només una declaració de principis, sinó una realitat en cada racó de la nostra demarcació.

La força de la sororitat rau en la capacitat d’establir llaços més enllà dels nostres municipis, i això només serà possible treballant amb totes les veus de les diferents comarques arreu de la demarcació. La igualtat de gènere no és una lluita exclusiva de les dones; és una qüestió que ens concerneix a tots. Mitjançant la implicació de tothom, podrem garantir que els canvis siguin significatius i que perdurin.

Aquest 8M aspirem a construir un futur on la igualtat de gènere sigui la norma, no l’excepció. Unim-nos, teixim llaços i treballem per uns municipis veritablement feministes, on totes les persones puguem viure amb dignitat i igualtat.