Opini贸

Dissoluci贸 del PDeCAT

Fa uns dies, no gaires, que el congr茅s nacional del PDECAT va acordar la seva dissoluci贸 despr茅s dels mals resultats i les desfetes electorals tant en l鈥櫭爉bit catal脿 com l鈥檈spanyol

Sento haver de dir que van tard i que no s贸n conscients del mal que han fet, perqu猫 dividir no afavoreix mai ning煤 llevat de l鈥檈nemic. I si no, fem un rep脿s de les 煤ltimes eleccions municipals i alguns resultats possiblement haurien sigut diferents.

Per貌 no nom茅s aix貌, l鈥檃ltre dia ma filla i jo passej脿vem i encara vam sentir un senyor que retreia el fam贸s 3% de l鈥檃ntiga Converg猫ncia de qui el PDECAT diu ser l鈥檋ereu leg铆tim. A les 煤ltimes eleccions catalanes del 2021 i a les darreres espanyoles del juliol passat, ni 脌ngels Chacon ni Roger Monta帽ola que encap莽alaven les llistes van treure representaci贸, aix貌 que en Monta帽ola es volia menjar el m贸n, per貌 mira el m贸n, el de la pol铆tica, se l鈥檋a acabat menjant a ell.

Actualment, el PDECAT no t茅 cap diputat al parlament catal脿 ni al congr茅s espanyol, i ara nom茅s conserva algun regidor sense cap mena de rellev脿ncia ni pes pol铆tic.

Per貌 lluny de fer autocr铆tica, Bonveh铆 en lloc d鈥檃cceptar que l鈥檋er猫ncia que portaven era massa feixuga, atribueix el seu frac脿s als l铆ders pol铆tics de la seva formaci贸 que no van creure que el Partit Dem貌crata fos l鈥檈ina de futur i se鈥檔 distanciessin impulsant el nou projecte pol铆tic de Junts, que tampoc ho veig clar perqu猫 molta uni贸 al si de la formaci贸 em sembla que tampoc n鈥檋i ha.

Per貌 b茅, si la del PDECAT era una mort anunciada, la investidura de Pedro S谩nchez ja no la veig tan clara. No s茅 jo, deuen ser tots de lletres perqu猫 els n煤meros no s贸n ben b茅 el seu no, perqu猫 surten ell i la rossa plet貌rics, que semblen els amantes de Teruel 鈥渢onta ella y tonto 茅l鈥 com si ja ho tinguessin tot fet i no s鈥檃donen que continuen necessitant els vots de Junts. Que s铆, que el llop fa por, per貌 els corders o cabres disfressats de llop, s贸n tant o m茅s perillosos que el mateix llop; que la dreta ja sabem com les gasta, per貌 que aquest 煤ltim conflicte va comen莽ar per una retallada de l鈥橢statut i tots saben com va anar la cosa i encara sento a l鈥橝lfonso Guerra euf貌ric dir: 鈥淣os hemos cepillado el Estatuto鈥.

Ahir tamb茅 va tornar a casa Valt貌nyc, el raper mallorqu铆 que ha viscut 6 anys a l鈥檈xili i a qui la just铆cia espanyola va amagar que el seu 鈥渄elicte鈥 havia prescrit i t茅 ra贸 quan diu que 茅s una ll脿stima haver tornat perqu猫 el delicte hagi prescrit i no perqu猫 Espanya hagi fet autocr铆tica. No canviat res. Jo, estic m茅s que segura, que independentment del color de la corbata que governi, per Catalunya i els catalans la cosa no variar脿 gaire, i aquest paio amb complex de John Fitzgerald Kennedy i aquesta burgesa frustrada en qu猫 s鈥檋a convertit Yolanda D铆az no crec pas que donin la talla tampoc.

Doncs va, mentre esperem que s鈥檈sgotin els terminis per saber si el 14 de gener tornarem a votar, gaudiu dels panellets i les castanyes i dels fantasmes autoritzats que els altres ja els patim tot l鈥檃ny. Bona castanyada.