Èxit de la 10a Fira del Mostillo i 7a Trobada de Forjadors de Llimiana

Text: Redacció / Foto: Diputació de Lleida

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha presidit avui la inauguració de la 10a Fira del Mostillo i 7a Trobada de Forjadors de de Llimiana.

Latorre ha estat rebut per l’alcalde de Llimiana, Josep Terré; per l’alcalde de Rialp i assessor de la Diputació per a polítiques del Pirineu, Gerard Sabarich; per la delegada del govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i els regidors del consistori, al Mirador del Castell, un dels indrets més típics de la població, i a continuació han gaudit de l’esmorzar de fira a la plaça del Fossar Vell.

Tot seguit s’ha procedit a la inauguració de la 10a Fira del Mostillo i 7a Trobada de Forjadors a la plaça Major, durant la qual Latorre ha definit Llimiana com un municipi emprenedor i compromès amb el territori, en destacar aquesta fira com un factor dinamitzador del territori i de la seva economia a través del turisme. Així, Latorre ha volgut mostrar la seva gratitud cap als que fan possible aquestes fires, perquè gràcies a la seva feina “ha sigut el millor any turístic al nostre territori”. En aquest sentit, Latorre ha assegurat que des de la Diputació de Lleida es vol continuar “apostant pel turisme i per continuar ajudant als pobles petits i més despoblats”.

En acabar, Jordi Latorre ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Llimiana, han visitat l’església i han dut a terme un recorregut per la fira i per la zona de treballs de forja.

Organitzada per l’Ajuntament de Llimiana, la 10a Fira del Mostillo i 7a Trobada de Forjadors de Llimiana s’ha celebrat aquest matí amb un seguit d’activitats que han inclòs, a més de l’esmorzar, la trobada de la Secció Pallars del Club de Vehicles Històrics de Lleida, visites guiades al Centre d’Interpretació del Montsec, passejades per les escultures de forma i pel celler medieval de casa Pedro, un taller de fang per a nens, degustacions, el projecte de forja i una activitat de ball a càrrec de Country Pallars. A més, la fira va viure ahir un aperitiu amb la trobada de forjadors, un taller d’elaboració de trufes amb safrà, una exposició fotogràfica i un concert del grup de música tradicional Ribatònics.