Vilanova de Bellpuig viu un ‘dia gloriós’ amb més de 5.000 persones al 3r No Surrender Festival

Text: Redacció / Foto: Javi Martín

Vilanova de Bellpuig, una petita localitat lleidatana de 1.200 habitants, ha viscut un dia gloriós amb la celebració de la tercera edició del No Surrender Festival, el festival d’homenatge a Bruce Springsteen. Sobre l’escenari ubicat al camp de futbol de la localitat del Pla d’Urgell, un total de 1.240 músics (cantants, guitarres, baixos, bateries, teclats i vents) han interpretat la cançó Glory Days del ‘Boss’.

El moment més esperat de la jornada ha estat a partir de les 7 de la tarda amb l’enregistrament de la cançó Glory Days amb 1.240 músics d’arreu del món (tocant i cantant a l'uníson) tot i la calor intensa i després d’haver assajat tot el dia sota la batuta d’Antoni Tolmos, director musical del No Surrender Festival. Els 1.240 músics participants procedien, tant d’arreu de l’Estat espanyol (Catalunya, Galícia, País Basc, Madrid, València, Andalusia, Mallorca) com de l’estranger (França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Anglaterra, Suïssa, EUA i Austràlia). Les actuacions han finalitzat amb la interpretació del tema No Surrender, que dóna nom i s’ha convertit en l’himne del Festival.

La premsa internacional, present

Un esdeveniment tan singular com el No Surrender Festival no ha passat desapercebut per la premsa internacional. Així, el prestigiós diari nord-americà ‘The Wall Street Journal’ no s’ha volgut perdre l’esdeveniment i ha cobert el festival en directe amb un enviat especial.

L’impulsor i promotor del No Surrender Festival i propietari del restaurant L’Estoneta Sala Boss, Josep Maria Pons (a la foto), s’ha mostrat molt satisfet del desenvolupament del Festival i ha afegit que “tot i que Bruce Springsteen és el nostre convidat d’honor i no ha estat físicament a Vilanova de Bellpuig, el seu esperit sempre està present entre els participants i en l’organització”.

Premis ‘NSF Awards Casimiro Pons’

Per primera vegada, i després de l’enregistrament de la cançó, l’organització ha lliurat els premis ‘NSF Awards Casimiro Pons’. El guardó a la participant procedent de més lluny ha estat per Rachel Hewit de la ciutat nord-americana de Charlotte, el premi al millor vídeo assajant ha sigut per Unai Nogueiro, el guardó al participant més polivalent per Jaume Giribet i el premi d’honor per Josep Maria Calafell, que forma part de l’organització.

La jornada ha finalitzat amb el concert de Sergio Gisbert & The Jacks, considerada la millor banda tribut d’Europa, que ha interpretat els èxits de Bruce Springsteen.

San Miguel, la cervesa del No Surrender Festival

Una altra de les novetats d’enguany és la incorporació com a patrocinador del Festival de la marca San Miguel. La marca cervesera internacional d’origen lleidatà s’incorpora com la cervesa del No Surrender Festival i s’afegeix a Maquinària Vicens que posa a la disposició del ‘Boss’ un tractor per als seus desplaçaments i Cal Valls com a col·laborador de proximitat de l’esdeveniment. El festival està organitzat per L’Estoneta Sala Boss, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

Més d’un milió de visualitzacions del vídeo oficial

El vídeo de la cançó No Surrender, que es va interpretar i enregistrar l’any 2017, arriba a més d’un milió de visualitzacions a Youtube, tot i que l’organització assegura que comptant les descàrregues se supera aquesta xifra.

Un festival internacional de ‘Km0’

El festival potencia el seu vessant internacional, però a la vegada aposta pel quilòmetre zero. Josep Maria Pons destaca “la importància de l’element de proximitat, ja que durant el festival es treballa exclusivament amb empreses lleidatanes per a l’organització”.

Els ‘amics’ del No Surrender Festival

El No Surrender Festival ha rebut el suport de personatges famosos, com la directora de cinema Carla Simón, la presentadora i escriptora Carme Chaparro i de Carles Puigdemont, que va compartir al seu compte de Twitter l’enregistrament del videoclip de l’any 2017.