El ritme del swing omple la 39a Càtedra Emili Pujol de Cervera

Text: Laia Pedrós / Fotos: Laia Pedrós

El ritme i l’energia del swing va omplir ahir a la nit els patis de la Universitat de Cervera en el marc del segon concert del Festival Internacional de Música de la 39a Càtedra Emili Pujol. El quintet Shakin’All (saxo, clarinet, piano, contrabaix i bateria) juntament amb cinc ballarins van oferir Les mil cares del swing, una actuació trepidant amb una energia contagiosa i molt de moviment que va servir per repassar la història del swing, des dels anys 20 i passant pel claqué, el lindy hop i el mateix swing. Aquest concert era una de les novetats del festival d’enguany, que va començar diumenge a la nit amb un concert de professors del curs al Paranimf de la Universitat amb obres de grans clàssics com Beethoven i Brahms.

El Festival Internacional de Música ofereix un concert cada nit fins dissabte vinent. Aquests es complementen amb els 7 concerts del Festival Vila Closa, actuacions de petit format en espais singulars de la ciutat.

El festival forma part de la 39a Càtedra Emili Pujol i del Curs Internacional de Música, que aquesta setmana acull uns 200 alumnes procedents de diferents punts del món. A més, aquest dimarts se celebra la 16a Fira de Lutiers, amb especial atenció al contrabaix. Els passadissos de la Universitat acullen 15 tallers i més de 18 professionals del món lutier.