Cervera viu un multitudinari Aquelarre centrat en el tarot i el foc

Text: Laia Pedrós / Fotos: Laia Pedrós

Milers de persones han gaudit aquest passada matinada de la jornada central de la 42a edició de la festa de l’Aquelarre de Cervera on el foc i les cartes del tarot han estat els principals protagonistes. L’esperada escorreguda del Mascle Cabró ha posat fi a una nit on la música i les estructures mòbils de grans dimensions han omplit Cal Racó, l’escenari de l’espectacle dirigit per novè any consecutiu per Albert Parra, d’Alea Teatre. Parra ha destacat que la proposta, posada en escena per uns 150 actors i músics, ha conjugat els Arcans majors del tarot (quatre grans titelles que representeren la Mort, l'Emperatriu, el Jocker i la Força) amb els Arcans menors, representats amb els pals de la baralla espanyola i cada un identificat amb una de les entitats locals participants en l’espectacle i vinculats amb els quatre elements. Un muntatge de 360 graus on es podia gaudir de dansa aèria, titelles i estructures gegants... tot al ritme del tema The Wall de Pink Floyd, interpretat per músics locals, coincidint amb el 40è aniversari de la seva gira.

L’altre gran protagonista de la nit ha estat el foc de la mà del Ball de Diables Carranquers de Cervera, que durant el cap de setmana hauran cremat mitja tona de pólvora, el que representa 24.000 carretilles, juntament amb la Colla Vella dels Diables de Gràcia i el Ball de Diables de Marató.

La música també ha estat present a tota la ciutat. Durant la nit s'han habilitat sis escenaris diferents on han actuat 13 formacions, entre les quals hi havia com a caps de cartell Zoo i la Companyia Elèctrica Dharma. També hi ha participat els lleidatans La Terrasseta de Preixens, Lasta Sanco, Her Majesty, Koers i Pastorets Rock, entre altres.

El muntatge de l'Aquelarre, que va requerir d'unes 400 persones, va seguir el mateix ritual que cada edició: Encesa de la Universitat, Ball de la Polla, Invocació, Aparició i Escorreguda del Mascle Cabró i Foqueral final.

L’Aquelarre s’ha completat amb la Fira del Gran Boc, que encara es pot visitar aquesta tarda als patis de la Universidad i que enguany ha estrenat imatge pròpia, i l’Aquelarret, la cercavila infantil de la festa, així com amb activitats i un espai expositiu al Carreró de les Bruixes de la mà de Grepp Teatre el qual repassa els orígens de la festa i la seva història.

El pressupost de la festa és de 184.000 euros i l'Aquelarre deixa un impacte econòmic a la ciutat d'un milió d’euros.