La Passió Medieval de Cervera busca patrocini privat

Text: Redacció / Foto: Passió Medieval

La cinquena edició de la Passió Medieval de Cervera, que es representarà el proper dissabte 28 de març, està amb els motors engegats. Segons els seus organitzadors, "aquesta escenificació, que  és una reconstrucció històrica i exemple de teatre medieval, es troba en una situació econòmica molt delicada, ja que una escenificació d’aquestes característiques necessita una inversió i manteniment important any rere any, i malauradament els ingressos que rebem no són suficients". És per aquest motiu que l’entitat fa una crida a empreses i particulars que desitgin formar part del grup de patrocinadors i mecenes i contribuir en aquesta escenificació única que voldria esdevenir fixa i indispensable en el calendari cultural català.

Congrés internacional de passions medievals

Enguany la Passió Medieval de Cervera tindrà un acte paral·lel molt rellevant, i és que el congrés internacional del grup de recerca consolidat LAiREM (Literatura, Art i Representació a la llarga Edat Mitjana) farà parada a Cervera per assistir a la representació i fer-ne una taula rodona amb l’equip artístic de la Passió Medieval juntament amb experts en passions i teatre medieval vinguts de prestigioses universitats de diversos indrets d’Europa, com la Universitat Catòlica de Milà, de Brescia, Portugal, Còrsega, Alacant, entre altres. El Congrés està organitzat des de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona amb el catedràtic d’història i expert en teatre medieval Francesc Massip al capdavant, i amb el suport del Centre d’Estudis Segarrencs i el Museu de Cervera. Massip ha estat un col·laborador de la Passió Medieval de Cervera qui ha convidat a assistir a la Passió Medieval a vàries personalitats medievalistes i historiadors, entre els quals el filòleg Pere Navarro, qui ha fet un treball de transcripció del text original de la Passió a la llengua oral, revisant les rimes del text i la pronúncia correcta. Aquest treball serà, també, publicat per l’Obrador Edèndum de Santa Coloma de Queralt.

El treball de Massip i Navarro és un clar exemple que la recuperació històrica de la Passió Medieval de Cervera no va acabar amb l’estrena de l’escenificació l’any 2016. El procés de reconstrucció segueix en el temps, amb les aportacions fidels de mans expertes per tal de treballar i polir aquesta obra de teatre medieval que més que una representació de teatre esdevé una experiència única per l’espectador.