Sant Guim de la Plana recupera el pessebre vivent

Text: Redacció / Foto: Pessebre vivent de Sant Guim

Després de dues edicions cancel·lades, torna el pessebre vivent de Sant Guim de la Plana. L'Associació Cultural La Marinada i el consistori han arribat a un "acord positiu" i aquest últim deixarà el local social a l’entitat per poder rebre els visitants, fet que permetrà donar una millor i càlida acollida recepció al públic que assistent a l'escenificació.

El pessebre de Sant Guim de la Plana vol continuar recuperant l’essència dels oficis antics amb una quarantena d’escenes i la participació d'uns 250 actors. El nucli medieval de Sant Guim de la Plana i el seu castell són elements cabdals que han ajudat al llarg de 34 edicions a posicionar el pessebre com un referent de la cultura popular a Catalunya.

El pessebre de Sant Guim, organitzat per l'Associació Cultural La Marinada, mostra oficis com el baster, el boter, el ceramista, el cadiraire, l’herbolari, l’escloper, el forcaire i 33 més, molts d’ells ja desapareguts.  El fet de recuperar els oficis perduts és una motivació més pel pessebre i un deure de la societat actual per no caure en l’oblit d’allà d'on venim i de com vivien els nostres avantpassats.

Els figurants, tots ells voluntaris i d'edats i generacions diferents, són els principals protagonistes, sense ells el pessebre no seria possible.

La 35a edició del pessebre vivent de Sant Guim se celebrarà els dies 22, 26, 28 i 29 desembre, i 4, 11 i 12 de gener, a 2/4 de 7 de la tarda. 

Properament es podran reservar les entrades a www.pessebre.org.