Agramunt rememora la discoteca Kipps quan es compleixen 50 anys de la seva inauguració

Text: Redacció / Foto: Redacció

Agramunt rememora aquest 2019 el mig segle de la inauguració de la discoteca Kipps, considerada la primera de Lleida que oferia “música enllaunada”, segons l’historiador Jordi Creus. Per celebrar aquesta efemèride s’ha creat una comissió, de la qual forma part l’Ajuntament i la família Panadés (propietària de la discoteca), que organitzarà diferents activitats. L’acte central serà una festa que tindrà lloc el pròxim 21 de setembre davant de la discoteca  (avinguda de Catalunya), que comptarà amb música en directe i actuacions dels antics dj’s de Kipps per tal de recordar "l'essència de l'esperit de l'època" segons Josep Maria Panadés.  El públic també podrà visitar la cafeteria i en grups reduïts, la discoteca. A més, per la Festa Major d’Agramunt es muntarà una exposició amb fotografies, reculls de premsa, merchandising..., i s’està treballant en un documental que inclourà entrevistes a algunes de les persones que van fer-ho possible.

La discoteca Kipps va obrir les seves portes el 13 de setembre de 1969, convertint-se en la primera sala de festes condicionada com a discoteca a Lleida, i va funcionar fins al 1981, quan es va incendiar. Entre les activitats més sonades que acollia cal destacar les festes de Carnaval amb extraordinaris regals. En aquest sentit, la primera activitat commemorativa d'aquest mig segle de Kipps, va ser dedicar la carrossa del Rei Carnestoltes i la Reina Xurripampi a la discoteca en la passada edició del Carnaval.

L'alcalde, Bernat Solé, ha destacat que "els Kipps era molt més que un negoci familiar i una activitat privada, ja que va suposar un fenomen social i cultural que va condicionar la vida de moltes persones". Solé ha afegit que "és important poder documentar-ho i explicar a les noves generacions com era fa 50 anys l'oci, ja que era molt més que la pròpia festa".

Per la seva part, l'historiador Jordi Creus, encarregat del treball de recerca històrico-gràfic, ha explicat que "la discoteca Kipps va ser la porta d'entrada dels nous corrents culturals, musicals i d'oci a Ponent”.