La 21a Fira d'Artistes converteix Tàrrega en l'aparador nadalenc de l'art i l'artesania

Tàrrega celebra aquest cap de setmana la 21a edició del seu tradicional Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, certamen que compta amb un centenar d'expositors vinculats a l'art, l'artesania i el disseny i que ofereix nombroses activitats paral·leles per a tota la família. A la inauguració, l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va posar en valor els tres vessants de la fira: "ofereix la possibilitat d'adquirir regals originals que complementen l'oferta comercial de la ciutat, ofereix tallers familiars creatius i ajuda a divulgar les entitats solidàries del territori, fet que enguany pren especial relleu perquè la setmana que ve acollirem un dels platós de La Marató de TV3". L'edil de Promoció Econòmica, Núria Robert, va destacar "el bon producte i la bona època" del certamen mentre que la diputada Mercè Carulla va recordar el suport de la Diputació de Lleida a les fires perquè ajuden a promoure l'economia del territori.

El públic pot gaudir fins diumenge de creacions úniques en pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja, tèxtil i calçat  així com productes d'alimentació de proximitat i màxima qualitat. Pel que fa a les activitats ahir es va celebrar amb èxit de públic una demostració culinària de carn de caça (conill i cérvol) de la mà del xef Sergi de Meià. Els més petits també van gaudir d'un conte tradicional i de tallers de penjolls amb peces d'alumini.

Entre les propostes d'avui dissabte destaca la presentació de el nou calendari solidari per a l'escola Alba de Tàrrega que en aquesta edició han convertit en un conte dedicat a la tòfona. Potenciant l’alè nadalenc, Tàrrega també proposa per al diumenge al migdia activitat de cultura popular per reivindicar un exponent tan nostrat com és el tió. Green Emotions dinamitzarà la lectura d’un conte a l’espai firal i després portarà el públic cap al Parc de Sant Eloi a la recerca dels tions, que seran decorats pels nens i nenes culminant amb el tradicional caga-tió (l’activitat inclou desplaçament gratuït amb el bus urbà).

En un altre ordre, el fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell han iniciat a la fira la novena fase del fons d’imatges en 3D que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i targarines. La idea, Retra(t)acció, documenta l'evolució de l’aspecte físic i l’estètica, esdevenint un minuciós treball de recerca etnològica.

La Fira d'Artistes de Tàrrega ocupa una superfície de 2.500 metres quadrats distribuïts entre l'Espai Fassina, l'Espai Mercat i la plaça de les Nacions sense Estat.